27 Temmuz 2007 Cuma

güncem

merhaba. bugün cuma ve benim en yoğun günlerimden biri iş gününün son günü olması dolayısı ile. bu sebepten canım bloğuma ne yazacağımı bilemiyorum anca vakit bulup girebildim.fakat sık sık açıp baktım yerinde duruyor mu bloğum diye:) sahiplenme ne ilginç bi duygu. kiracıyken insan oturduğu eve önem vermezken kendi evi olduğunda değerini bilmesi, ya da iş arabasını hor kullanırken kendi arabasına kız gibi bakması:), ya da kreş öğretmeniyken bunu meslek bilip kendi çocuğuna çok çok farklı davranması gibi bişey:))) bu örnekler yaz yaz bitmez sanırım. tabi benim örneğim bunların yanında masum ve hatta hoş bile duruyo:) elbette doğru değil bu tavırlar. hiç bişey bizim değil her şey emanet, biz bile... biz bile bize emanetsek ve emanete değer vermek gerekiyorsa ve de bunun gereği yapılıyorsa ne güzel olurdu her şey değil mi. herşeyden önce kendimizi emanet görüyor olsaydık dahi sorunsuz mu olurdu hayat aceba . düşünsenize üzüleceksiniz ve üzülmüyorsunuz "emanetim ben bana ,bu üzüntü bana zarar verir" diye ya da size zarar verecek bişey yiceksiniz " bu bana zarar verir, ben de bana verilen emanete.yememeliyim":) düşüncesi bile güzelmiş yaw:))) o zaman her şey tıkırında işlerdi bu da sıkıcı mı olurdu aceba. sanmam Allah 'ın imtihanı ,sınavı çok. elbette sınavsız hayat olmazdı ,lakin bizler o kadar kendi kendimize sorun oluşturuyoruz, büyütüyoruz ki gerçek sınavlara layıkı ile kafa yorup, kazanamıyoruz. enerjimiz,inancımız,kuvvetimiz öylesine haketmediğini düşündüğüm boş işler ve düşüncelerle dolu ki nihayetinde gerçek sınavdan çakıyoruz.
gerçek sınavı farkedip, bu bilinçle sınavı geçen çalışkan ,aklı başında öğrenciler olmamız temennisi ile...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

denemeöykü
merhaba
bloğunuz gerçekten hoşuma gitti. hatta şu anda ilk yazınızdan itibaren sırası ile okumaya başladım. yalnız bir eleştiri yapmama izin verirseniz... bu yazınızı vurgulama rengi olmadan yayınlarsanız daha iyi olur. gözü fazla yoruyor.

Adsız dedi ki...

nevbahar01
merhaba da çok üzüldüm sizi yeni okumaya başlamıştım:(
inşaallah kötü bişey yoktur
bu arada en kısa zamanda dönmeniz dileği ile...

Adsız dedi ki...

ruhlar gemisi
Bugün cuma ve hem cumanız mübarek olsun demeye hem de bir şey söylemeye geldim. Bir süreliğine veya süresiz olarak bloguma giriş yapmamaya yeminliyim ve dünden
beri blogumu açmıyorum. İnternet ve bir çok şeyden uzaklaşmam gerekiyor. Eğer yorumunuz varsa onu ancak kendim de güç bulup yeniden sayfama giriş yaparsam onaylayabileceğim. Bunu söylemek için size uğradım.

Allaha emanet olunuz...
Sevgi ve muhabbetlerimle...