1 Kasım 2010 Pazartesi

GÖZYAŞI GECELERİ

Merhaba,dün akşam Gözyaşı Geceleri adlı programın "İkilem" adlı gösterisini izledik annem,teyzoş,Ülkü ve Eyüp ile. Aralıksız 3 saatten fazla süren programı ihtiyaç sebebi haricinde:) hiç sıkılmadan izledik. Gözyaşı Geceleri programları yıllardır tüm dünyada sergilenen ve manevi olarak hatırlatmalara dayalı, Mevlana diyarı Konya'dan çıkıp gelen Haşim Aktan ve arkadaşlarının tasavvufi ihtiyacımızı beslemeye yönelik hazırladıkları bir gösteri. Afişinde yıllardır "Konser değil,tiyatro değil,gösteri değil,konferans değil,film değil" sloganını kullanıyorlar ki kesinlikle isabetli bir slogan. Cidden tam tarif edemiyorsunuz ve sloganın devamını kullanıyorsunuz bahsederken "Anlatılmaz,yaşanır..." diye.

İlk insan Hz.Adem'den bu yana insanların duygularından ,en çok yaşanılanlarından biridir ikilem. Hemen her şeyde düştüğümüz zor bir durumdur. Özellikle dinimizi yaşamada sıkça düştüğümüz ikilemi Peygamber efendimizi,onun devrinde yaşamış sahabileri ve günümüze dair örnekleri vererek anlatmışlar programda.
Aynı anda ses,müzik,gösteri,ışık ve slayt ile de etkisini arttıracak şekilde sunum olunca gözyaşlarımızı tutmamızın mümkünatı olmadı. Cidden hatırlamaya ihtiyacımızın olduğu konularda farkındalığımı arttıran bir program izlemenin hazzı ile ayrıldık programdan. Muhasebelerimiz acıtsa da canımızı ikilemlerimizin blonçasu daha ağır olduğundan bize kazandırdıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok: