21 Şubat 2008 Perşembe

Şiire sevgim hortladı ve şiire dair bir anım:)

Merhaba, dün akşam "Annem" dizisinin fragmanında çok sevdiğim bir şiiri okuyordu İlhan Şeşen. Atilla İlhan'ın "3. şahsın şiirini"... İçli ve güzel ses tonu ile okuduğu şiirden çok etkilendim, ve şiir sevgim depreşti birden:) Evet ben bir kaç yıl öncesine kadar şiire müptela biriydim. Genç kızlık dönemlerimde yazdım, sonra okudum , ezberledim . Hatta çoğu uzun şiiri yazmaya üşendiğim için ezberlerdim:) Önüme gelen bütün topluluklarda şiir okurdum:) "Hadi bir şiir oku" diyen birini ,ikinci kez söyletmezdim:) , ya da zoraki okur işkence ederdim dostlarıma:) Benim sayemde şiiri seven olduğu gibi şiirden nefret edenler de var:) Bir anı geldi aklıma sizlerle paylaşayım:)

Seçim için mi, sayım için mi gittik hatırlamıyorum köyümüzden , İstanbul'a dönerken bütün otobüs bizim sülale ile doluydu. Ben köydekilerle vedalaşayım derken herkesten sonra otobüse bindim ve herkes yerini seçmişti. Hep bahsederim ya en yakın arkadaşım diye Hilal'den:) işte o, Nilü ile benim ortak arkadaşımız:) Aslında Nilü benim önce arkadaşım,sonra ablam. Her neyse Nilü Hilal'i kapmış, ben en arkalara kalmışım:( Suratımı astım, ama yetmedi ağladım:) Ağlayınca herkes ilgilenmeye başladı. "Ne oldu yeğenim" diye herkes yanıma gelmeye başladı , ben daha çok ağladım:) Sonunda halamın torunu Mustafa yanıma gelip "ablacığım ben seni çok seviyorum lütfen ağlama, birlikte oturalım muhabbet edelim" dedi. Ben sakinleşmiştim:) "tamam o zaman ben sana şiir okuyayım sen dinle dedim":) "Olur ablacığım ben zaten şiire bayılırım" dedi :) Daha önceki tecrübelerime dayanarak :) " ama dedim sakın bitene kadar yanımdan kalkma, yoksa senle de küserim" :) Bütün otobüse küsüm ya:) "olur mu abla öyle şey neden kalkayım dinlerim elbet" dedi:) Ben başladım şiir okumaya; ama Mustafa nın yüzüne bakmıyorum ki, acıyıp yarıda bırakmayayım:) Herkes farketmiş yaşadığı işkenceyi onu seyre koyulmuş, çocuk kıvranıp,esneyip duruyormuş:) Ben şiiri bitirip "sadakallahülazim" demeden :) çocuk öne fırladı, gitti bi daha da yanıma yanaşmadı:) Nilüler "ne o , sana şiir mi okudu" deyince " ya git abla yaaa, her yanı şiir olsa ne yazar, Beyşehir de başladı, Kasımpaşa"da bitti.Afat ölümüne uğrayam da , son dinlediğim şiir ola inşaallah" demiş:))) O gün bugündür Mustafa benden köşe bucak kaçar. Evlendi, barklandı ama şiir fobisi hala devam ediyor:) Onu görünce "sana şiir okuyayım mı diye sorduğumda " Allasen ablam almayım, alana mani olmayım" der:) Yalnız bakın kötü şiir okumuyorum bilakis 10.000 kişinin içinde dahi sahneye çıkıp şiir okumuşluğum var :) sadece uzun şiirleri okuyuşumdan bayıyorum:) yanlış anlaşılmasın:) Sonra çareyi kısa şiirler okumakta buldum:) Aşağıdaki Sunay Akın'ın şiiri bunlardan biri idi ve sizlerle paylaşmak istedim. Ara sıra ezbere bildiğim şiirleri buraya yazayım diyorum. Şiire vefasızlık yapmama gelince. O nasıl oldu, neden oldu tam olarak bilmesem de; hayatın acı yanı, yaşanan üzüntüler, odun insanlar:) ve gerçekler şiiri ihmal etmeme sebep olmuş olabilir:) Neyse ne işte ,şiir bir yürek hoplaması,bir ruh heyecanı ve bir gözyaşıdır.Zaten gözyaşları da şiirin ta kendisidir. Sevinçten damlayan gözyaşalarına sahip olmak duası ile...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazan:HamiyetAkan | Tarih: 2008-03-11 19:04:30
Konu: Şiir

"şiir bir yürek hoplaması,bir ruh heyecanı ve bir gözyaşıdır.Zaten gözyaşları da şiirin ta kendisidir"

Bir şiir bu güzellikte anlatılırdı ancak yüreğine sağlık canım...

Anına gelince büyük bir zevkle okudum.Beyşehir de başlayıp, Kasımpaşa"da bitmeside ayrı bir gülümsetti beni:)

Dilerim şiirden hiç uzak kalmazsın canım...
sevgimle...

Adsız dedi ki...

Yazan:hilal | Tarih: 2008-02-21 17:30:12
Konu: :))

o otobüste bende olduğuma göre benimde anına bi katkım olsun istedim.Geçmiş zaman ama senin o halini unutamam arkadaşım.O otobüste bulunan diğer 40 kişininde unuttuğunu sanmıyorum:) Saatlerce şiir okuyacam diye çocuğu esir ederken unuttuğun bişi vardı;Molada wc ihtiyacını gidermeyi unutmuştun:)Yolun ortasında kıvranmaya başlamıştın ya.Sonra annen Ayşe Teyze şöföre gidip, çocuk sıkıştı lütfen bi yerde durun çok acil dediğini ve şöförün, sadece çocuk kalksın başka kimse inmesin dediğinde,herkesin bu çocuk kim diye bakıp, seni o halde gördüklerini,kendini sıkmaktan kıpkırmızı olmuş olan yüzünün 40 kişinin bakışıyla ne hale geldiğini unuttuğumu sanma:)))

Adsız dedi ki...

Yazan:hilal | Tarih: 2008-02-21 17:17:29
Konu: ohhh beee

çok şükür arkadaşım yaaa. bu yazını görünce acaba yine nerde ne yapmış kimle nereye gitmiş diye bakayım derken baktım konu çok farklı:) ama çok sevindim inan:)) biraz değişiklik bize de iyi geldi:) Darısı asheke nin bloğunun başına:) onu da sıkıntılarından uzak göreceğim günü bekliyorum sabırsızlıkla ki, ona da yorum yazayım:))