7 Eylül 2007 Cuma

Merhaba! Dün işte olmadığımdan bugünü pzt günü sanıyorumJ Aman Allah korusun, iyi ki değilJ Oley bugün CumaJ
Salı günü akşamı erkek kardeşimin arkadaşı Rahmi'lere gittik annemle birlikte. Rahmi'nin annesi Selmin Teyze de iki canlılardan, hem de 43 yaşındaJ “maşallah” deyin bakim. Bayılıyorum cesur insanlara.
Selmin Teyze bebişinin sağlıkla dünyaya gelip,hayırlı bir evlat olmasını diliyorum Rabbim’den . Selmin Teyzeciğim o halinle bize birbirinden lezzetli mamalar hazırladığın için çok teşekkür ederim.Ellerine sağlık,kesene bereketJ
Çarşamba günü iş çıkışı önce Nurgülciğümün oğulları Furkan ve Burak’ın “ucundan azıcık “ kesilişlerine şahit olmak ve çocuklarına karşı panik atak olan Nurgül’ ü- yeğenleri yeni sünnet olmuş tecrübeli biri olarak -sakinleştirmek için gittim ki, maalesef sünnetçi geç geleceğinden karnımı doyurup geri döndümJ İyi oldu yaa yola çıktım o akşam , aç karına çıkmamış oldumJ nereye mi gittim Balıkesir ‘e J Gördüğüm şehirlerin arasına Balıkesir ‘i de eklediğim için erkek kardeşime teşekkür ederimJ Yaşasın gezmek,yeni yerler görmekJ Kayıt işlemleri için çarş akşamı yola çıktık.Okulunun bulunduğu ilçe çok güzel bir yer. kardeşim sukut-u hayale uğrasa da ben beğendim doğrusuJ köy gibi gibi, kasaba gibi küçük sessiz sakin bir yer ,havası da çok temiz. Şairlere tavsiye ederim iyi şiir yazmalık bir yerJ Okul liseye benziyo ,tv lerde kampuslü kürsülü koca üniversiteleri görünce kardeşimin hayal kırıklığına biraz hak veriyorumJ.
Ardından devlet yurduna kaydını yaptırdım . müdür yardımcısı önce bir abla olarak bu kadar ilgili olmamı taktir etti, sonra da aşırı bulup çocuğu bu kadar sıkmayın dediJ İnşallah her şey kardeşim ve bütün öğrenciler için çok iyi olur .Allah, ailelerin ve kendilerinin emeklerini boşa çıkmaması için öğrenci kardeşlerimize gayret, ailelerine para versinJ (amin)
Kayıt işlemlerini bitirip Edremit’e, oradan da Akçay’a geçtik. Az günde çok yer görelim dedik , o kadar yol parası veriyoz değil mi J Akçay’a ablamlar bu yaz gidip çok da meth etmişlerdi ;fakat yol yorgunluğundan mıdır nedir ben pek beğenmedim . Oradan da Ayvalık ‘a gitmeyi planlamıştık ki kız kardeşim annemin doğum gününü hatırlattı ve biz hemen ilk otobüse atlayıp yola koyulduk. Hazır yeri gelmişken Kamil Koç firmasına şikayetimi arzedeyim. En yakın saate Kamil Koç firmasının otobüsü olduğundan bilinçli değil zoraki bir tercih olarak Kamil Koç la yolculuk yaptık ki çok pişman oldum doğrusu. Kaç yerde durup yarım saatlik mola verdi ve bu konuda bizi bilet alırken uyarmadılar. Yolcu alacaksa dahi düzgün bir organizasyonla yarım saatlik mola vermeye gerek kalmamalı , yolcu alınıp hareket edilmeliydi.Bu sebeple kaç saat rotarlı İstanbul’a varıp ,pastayı değil ama doğum gününü kaçırdıkL Kamil Koç ile bir daha yolculuk yapmayı düşünmüyorum zaten otobüsleri de eskiydi. Bütün yolculuk boyunca arkamda oturan teyze ve amcanın hiç durmadan konuşmaları da cabasıJ Arkamı dönüp teyzeye” bi sus be teyze motorun sağusun “ demeyi çok isterdim. Allahım konuşmadıkları kişi kalmadı . Kocası ile ilk kez mi muhabbet etme fırsatı buldu kadıncağız bilemiyorum ki .Adam da hiç “sus be kadın”J demedi her konuya dahil oldu. İlginç değil miJ Sağol teyzeciğim bugün işe uykusuz ,yorgun gelmem de büyük rolün varJ Kadıncağız öyle lafazan ki tanıdığı herkesi konuşup bitirince hemen çözüm üretti ,camdan bakıp tabelaları okuyup onlar üzerine konuştuJ Oy anam oy evlere şenlikti, evden yerden uzak olasıcaJ
Bu arada ben altını sevmediğimi düşünüyordum ki, dünden sonra sevdiğime karar getirdimJ
“Söz gümüş ise ,sukut altındır…”

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hilal
saygı lütfen...

sen kim oluyosun da arkadaşımın yazısına iğrenç pardon "iğreç" diyebiliyosun. Bu blog profosyonel bi kalemden hazırlanmadı. Arkadaşım nacizane günlük yaşadıklarını paylaşmak istemiş.Nobele adaylığını koymak için yazılmış bi yazı mı sandın sen bunu küstah kaba şey!Sen önce türkçeyi öğrende gel, ondan sonra yorum yap! "iğreç" diye bi kelime yok türkçede! İğrenç olan senin yorumun bence. Ukalalık yapacaksan, git önce gramer öğren biraz bence. Vaktini buralarda harcama! Ben kim miyim? evet iyi bildin;Nevbaharın avukatı!!!

Adsız dedi ki...

nevbahar01
:)
Yorumunuza saygı duyarım da keşke isminizi belirtseydiniz:)
Saygılarımla...

Adsız dedi ki...

isimsiz

igreç

bence bu igreç bi yazı olmuş