2 Ağustos 2007 Perşembe

Aşık Dedem...


resimdeki yakışıklı ve karizmatik insan benim hasan dedem. nam-i diğer aşık hasan. aşık lakabı dedeme ozan oluşundan verilmiş. sadece aşık diye çağırırlar hatta ;düşünün ki ismini lakabı sollamış:) canım tam bir halk ozanı idi .onun her lafı kayda değer taşırdı. resimdeki pozunu da necip fazıl kısakürek'in çile kitabında verdiği poza çok benzetirim. dedeciğim öyle renkli ,öyle ilginç bir kişilikti ki her anı , anı diye anlatılası anlardı. teyzemlerle ve kuzenlerimle ne zaman bir araya gelsek ondan bahseder, onunla olan anılarımızı anlatır,. hem güler, hem hüzünleniriz. bu dedeme dair giriş yazısı olsun inş. ben zaman zaman ona dair anılarımı yazayım bloğuma . hatta rica edeyim ailem de dedeme dair anılarını bloğumda paylaşsın. güzelliklerin unutulmaması için kalbimize yaptığımız kayıtları yazıya kopyalayalım:) video kasedini cd ye kopyalamak gibi oldu bu .
dedeciğim, güzel insanların değeri hep sonradan anlaşılırmış, biliyor musun köye heykelini dikmek istediler senin. elbette biz izin vermedik . sen heykellerde değil kalplerde yaşamalısın .
duam seninle dedeciğim, rabbim mekanını cennette nasip etsin. bizleri de sana komşu etsin inş.:)
seni çok ama çok seviyorum dedeciğim. nur içinde yat...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

fcool
dedene allahtan rahmet diliyorum ...
ben amsterdam da mi yasiyorum ?

Adsız dedi ki...

nevbahar01
bişeyi de görme beeee
bak var ya bu huyun benim ömrümü yedi. bişeyi de görme , bi şeyi de farketme. az tut dilini, elini. yok anam sen iyi ki abd ye gittin canım ülkemde seni gelin yapana acırdım:))) bu arada nerde yaşadığını attım herhal on kere abd ye gitmişliğimiz yok sen değiştirirsin dedim yok anam yaranılmaz :))