7 Aralık 2009 Pazartesi

Ahmet Özhan ile aşk sözcükleri...


Merhaba, Cumartesi günü akşamı CRR’de düzenlenen Ahmet Özhan’ın “Aşk sözcükleri” temalı konserine katıldık annem, Ülkü, Zeynep, İclal, Sevin, Rukiş, Fatma abla, Şerife abla, Aysel ve eşi Mithat ağabey ile birlikte. Kulaklarımızın pası silindi,ruhumuz dinlendi vesselam. Öyle bir mest olmuşum; ki mest olma halinin yüzüme yansıması ile çenem ağrıdı daha sonra ifademden dolayı:) Annem hasta gibiydi , gelmeye hali yoktu bir “geleyim” bir “gelmeyim” derken dayanamayıp geldi ki ilaç niyetine dinlediği birbirinden güzel şarkılar nasıl iyi geldi ona anlatamam. Kadın çıkışta hala konserin etkisindeydi, şarkılar mırıldanarak Ali’sini düşünüyordu:) İkinci bölümdeki şarkılar her insanın bilebileceği şarkılardan seçilince tüm salon eşlik ettik Özhan’a. Hatırla sevgili, Eski dostlar, Nasıl geçti habersiz,Yine bir gülnihal, Duydum ki unutmuşsun, Senede bir gün, Fikrimin ince gülü, vs harika şarkıları Özhan’ın sesinden dinlemek çok zevkliydi. Hele benim yanımda oturmak çok çok keyiflidir sanırım:) Çünkü ellerim Emel Sayın misali hiç durmadı ve şarkılara ritim tuttu en zarif şeklini alarak:)
Önümüzde oturan yaşı epey ilerlemiş amcanın şarkılarda eşinin elini tutması kıskandırıcı bir olaydı:) O anlarda hemen Rukiye ile algıda seçici davranıp birbirimize baktık :) Konser bittiğinde biz hala etkisinden kurtulamamıştık, Taksim sokaklarında koro halinde dinlediğimiz şarkıları mırıldanmaya devam ettik:)Tanıtım broşüründe yazılanlar sanırım konserden neler aldığımızı anlamak için kafi gelecek.
“Varlık aleminin kendini ifade etme yöntemlerinin belki de en etkili olanı sözcüklerdir. Her olgu kendini anlatmak, tanıtmak ve hatta sevdirmek üzere bu iletişim yöntemini kullanır. Varlık aleminin efendisi olan ‘insan’ en güzel şekilde yaratılmış olan ve en güzel şeyleri dillendirmek üzere yaratılmış olan en üst noktadır. Aslında insan gönlünü ve gönlünün de aslı olan sonsuzluğun sözcüklerini duyar, dinler ve de kapasitesi ölçüsünde söyler. Bu sözcükler her ne kadar zahir olarak bir insan ağzından çıkıyorsa da, sözcüklerin ve söyleyenin aslı olan yegâne ‘var’ın dillenmesinden ibarettir.
Sözcüklerin belki de en anlamlıları aşk adına söylenenlerdir. Çünkü söylenen ne varsa bilinsin ve ya bilinmesin ancak aşkı terennüm eder. Varlık alemindeki bütün fiiller aşk için ve de aşk adına oluşurlar.
Aşkın yol haritası olan bizim şarkılarımız işte bu ‘aşk sözcükleri’nin en veciz bir şekilde söylenenlerinden oluşmuştur. Aşkın hasreti vardır, vuslatı vardır, firkati vardır, coşkusu vardır, hüznü vardır. Ve şarkılar hepsinin sözcükleridir.
Bütün bu yazdıklarımın ispatı bu akşamki repertuarımızla ortaya çıkacaktır. Umarım sizler de gönlünüzün aşk fısıltılarını, aşk sözcüklerini çok net duyarsınız. Çünkü hayatın en etkin yaşam iksiri bu sözcüklerdir. Bu sözcükleri duymak isteyenler şarkılara kulak versin. Sizleri sözcüklerin en güzelleriyle selamlarım…”

Hiç yorum yok: