9 Şubat 2010 Salı

"Kraliçe Lear"




Merhaba, Cuma günü Kenter Tiyatrosu'nda Eugene Stickland’in yazdığı,Yıldız Kenter'in yönetip , Sedef Şahin ve Feride Berin Varol ile sahnelediği Kraliçe Lear adlı oyunu izledik Hilal, Hasan,İclal, Esra ve Hacer teyze ile. Bileti haftalar öncesinden almıştım ve daha önceden hiç canlı performansını izlemediğim Yıldız Kenter'i sahnede izleyeceğim için çok heyecanlıydım. Heyecanıma değdiğini ise oyun esnasında ve sonrasında anladım. Oyunculuktaki başarısını bilsem de tiyatronun duayenlerinden olan Yıldız Hanım'ı sahnede izlemek bambaşka bir keyifti. Oyun boyunca yüzümdeki keyif ifadesi hiç bitmedi,sonrasında da tabi. 81 yaşındaki bir insanın sahnede nasıl devleştiğine şahit olmak ve çok kaliteli bir yapıtı izlemek büyük şans benim için. Oyun bitiminde kendisini tebrik etmemiz de unutamayacağım anlardan biri olarak hafızama kazındı. Hacer teyzeye bu anlamda çok teşekkür ediyorum ; çünkü bunca yıldır tiyatro ve konser takip eden biri olarak onunla etkinlikleri izlemeye gidene kadar hiç bir sanatçıyı yüzyüze tebrik etmek aklıma gelmiyordu. O, bu konuda çok duyarlı,onun sanata olan saygısı bana da örnek oldu.Tebrik edip,birlikte fotoğraf çektirdiğimiz Yıldız Hanım ise sahne dışında çok mütevazi idi. Sahne dışındaki hali sahnede ne denli devleştiğini ise bir kez daha anlamama sebep oldu. Partneri Sedef Şahin ise yüzkırk küsur kişi tarafından elemelerde seçilmiş bir lise öğrencisi. Cidden çok şanslı ki bu işi Kenter tiyatrosunda yapıyor. Çok da başarılı ve sevimli buldum kendisini, başarılarının katlanarak devam etmesini dilerim...
Kanadalı yazar Eugene Stickland, Kraliçe Lear'ı Urban Curvz Kadın Tiyatrosu'nun kurucularından Joyce Doolittle için özel olarak yazmış. Bu oyunu Kanada'da Türk bir bayan izleyip Yıldız Kenter'e yakışacağını düşünmüş ve böylece Kenter tiyatrosunda sahnelenme serüveni başlamış.
Yaşlı ve genç insanların aralarındaki kuşak çatışmasını,ayrı ve benzer yönler, iki kuşağın uzlaşmasının ne denli keyifli olacağı, insanın istediği ve cesaret ettiği takdirde her şeyi başaracağı, umudun ve heyecanın verdiği kazanç , vb temalar oyunu izlerken aklıma gelenlerdi . Verdiği keyif için emeği geçen herkese bin selam ve teşk:)(Oyunu seyredenler anlar:))
Ömürün sonu belli değil. Bence Yıldız Hanım ya da kendiniz hayattayken bu güzel oyunu izleyin.
"Kib , byeeee..:)" (Oyunu seyredenler anlar:))

2 yorum:

hilal dedi ki...

anladım canım:)) ayrıca, bu oyunu izlememize vesile olduğun için çok teşk:))))kib byyyyyyyy

Hamiyet dedi ki...

Yıldız Kenter'i çok severim. Bu güzel tavsiye için teşekkürler bitanem... Sen de kendine iyi bak akide şekeri :)